Å gå til en Redbox, plukket opp Avengers: Endgame-platen, ideen om å lage min egen Blu-ray-filmplate ble ustoppelig.

  • Jeg hadde kilden - noen videoer jeg spilte inn for dramaklasser, jeg gjorde Hamlet og Mac Beth.
  • Og jeg hadde lidenskapen - jeg gikk online og søkte etter all kunnskapen om å lage en Blu-ray-plate hjemme.

Hva blir det neste? Jeg gjorde det. Jeg lagde en Blu-ray filmdisk selv og spilte den på LG TV-en min for foreldrene mine, brødrene mine og kjæresten min for å la dem se min gode ytelse. De var glade og jeg ble smigret.

Vil du lære hvordan? La meg vise deg. Til å begynne med må du forberede noe.

Hvordan lage min egen Blu-ray-film

Hva vi trenger for å lage våre egne Blu-ray-filmer

1. En tom skrivbar Blu-ray-plate

For å lage en Blu-ray-plate, gå til den lokale butikken og skaff deg en Blu-ray-plate. Du kan finne så to typer plater der, BD-R og BD-RE. Hvordan velge? La meg fortelle deg.

  • BD-R (Opptakbar): Du kan ta det som en en gang plate. Etter at du har brent noen filer til en BD-R-plate og spratt den ut fra stasjonen, har du ikke lov til å brenne igjen siden den støtter engangsbrenning. Men denne platen er det billigere enn BD-RE.
  • BD-RE (Omskrivbar): Som navnet antyder, kan du skrive filene på platene om. Hvis Wikipedia har rett, kan du skrive om for 1,000 ganger. Og relativt sett er det litt dyrere enn BD-R-en.

For meg plukket jeg opp BD-R siden jeg ikke har noen plan om å bruke platen til en ny kreasjon, og det er billigere. Du kan velge BD-RE hvis du planlegger å skrive om. Vær også oppmerksom på kodene til 25, 50, og 100 av disse Blu-ray-platene. Disse tallene står for kapasiteten til hver. Få den som passer ditt behov.

BD DL 50 kapasitet

2. En Blu-ray-stasjon for datamaskinen din

For å lage en Blu-ray-plate hjemme trenger vi en datamaskin og en Blu-ray-brenner koblet til datamaskinen. Få en hvis du ikke har den ennå.

3. En Blu-ray creator-app på din PC

Siden både Windows og Mac ikke har et forhåndsinstallert Blu-ray-skaperprogram, må vi laste ned et av oss selv. Jeg brukte echoshare Blu-ray Creator, et veldig brukervennlig Blu-ray-skaperprogram.

Grensesnittet er enkelt, og alle knappene er enkle å navigere og forstå, slik at du kan mestre programmet for første gang du bruker det.

Det som gjør meg overrasket er at dette programmet lar meg lage en platemeny. Jeg er tilgjengelig for å velge en mal fra biblioteket, men nei, det gjør jeg ikke. Jeg vil lage min egen.

Så jeg la til et av favorittbildene mine som bakgrunnsbilde på menyen, og prøvde deretter å få lyd fra et operashow. Jeg endte opp med å ha en klassisk meny med mystisk operasang.

OBS:Jeg brukte et lydopptakerprogram for å hente ut lyden fra operaen. Hvis du er interessert, kan du ta opp stasjonær lyd med OBS på din Windows- eller Mac-maskin.

Annet enn menydelen, har programmet gjort en ganske god jobb med blu-ray-brenning.

  • Jeg importerte 20 flere filer i forskjellige formater (.mov, .mp4, .mkv, .avi, .mp3, .aac, etc), echoshare håndterte og brente dem alle til platen min med nøyaktig samme oppløsning (HD pluss HDR 10) og lydkvalitet (Dolby 5.1).
  • Hastigheten er fantastisk også - 20 GB på 5 minutter da jeg slo på alternativet Maskinvareakselerasjon.

Hvis du vil prøve denne Blu-ray Creator som jeg gjorde, kan du laste den ned nå med knappene nedenfor. Og selvfølgelig kan du prøve andre Blu-ray-brennere også.


4. Mediefiler for opprettelse

Jeg tror alle har målfilene for å lage din egen filmplate, ikke sant? Annet enn de nødvendige klippene, kan du også få noen ekstra filer som musikk, undertekster, bakgrunnsbilde for diskmeny osv.

Gjør alt klart, la oss rulle.

Fremgangsmåte for å lage dine egne Blu-ray-filmer

Trinn 1: Koble Blu-ray-stasjonen til datamaskinen og Sett den tomme platen inn i stasjonen.

Trinn 2: Start Blu-ray-skaperprogrammet ditt (Fra nå av vil jeg bruke echoshare Blu-ray Creator som eksempel).

Trinn 3: Forbered alle filene dine og dra dem alle til Blu-ray-skaperens grensesnitt, og laster dem opp.

Last inn kildefiler for å brenne Blu-ray

Trinn 4: Når filene lastes opp, er det flere ting du kan gjøre for å endre filmen.

Finn for eksempel tre knapper øverst i grensesnittet: Lydspor, Undertittel, Rediger;

  • Lydspor og undertittel: Velg dem for å legge til eller redigere lyd og undertekster for filmen;
  • Rediger: Klikk på den og endre videoene dine - legg til filtre, endre lysstyrke, fargetone, kontrast, metning osv.

Lag mitt eget Blu-ray-filmoppsett

Trinn 5: Etterbehandling disse, kan du nå fokusere på det viktigste - meny. Klikk på Rediger Meny knappen for å fortsette.

Ikke glad i en meny? Kryss av I menyen alternativet og gå til trinn 6.

Redigeringsmeny for min egen Blu-ray-plate

  • Til å begynne med tilbyr programmet deg flere menymaler i 2 kategorier: Klassisk og Festival. Det er ikke nok, og produsentene innser det. Så de setter en ekstern lenke for å få tilgang til og laste ned flere maler. Du finner mer der.
  • Eller det kan du tilpasse en. Finn Bakgrunnsmusikk og Bakgrunnsbilde alternativene nederst i vinduet. Velg favorittene dine. Dessuten finner du meny rullegardinlisten og velg fra Frame, Buttonog tekst. Deretter er du tilgjengelig for å bestemme formatene for knapper, rammer og tekster.

Klikk Spar å bekrefte.

Designmeny for min egen Blu-ray-film

Trinn 6: Finn tilbake til hovedgrensesnittet Target alternativet, og sørg for at det er merkelappen til din nåværende aktive Blu-ray-stasjon.

Deretter klikker du Opprett for å starte brenningen. Vent i noen sekunder eller to, Blu-ray-filmplaten din vil være komplett som programmet noterer seg.

Begynn å lage Blu-ray-film

Popp opp platen din, begynn å spille den, nyt.

Avsluttende merknad:

Håper min erfaring kan hjelpe deg med å lage din egen Blu-ray film-plate. Hvis du finner innlegget mitt nyttig, ikke glem å legge igjen en kommentar nedenfor og gi meg beskjed. Forresten, hvis du finner ut at det er for dyrt å lage din egen Blu-ray-filmplate - en Blu-ray-stasjon og en Blu-ray-plate. Du kan starte med å lage film-DVDen din. Faktisk er DVD mindre avansert enn en Blu-ray-plate. Men det er mye billigere, og du kan brenne det med den innebygde datamaskinens skuff.